U okviru nacionalnih mjera Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2018. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Na natječaju za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je, umjesto prvotnih 7,5 milijuna kuna, 13,3 milijuna kuna za 184 mala poljoprivredna gospodarstva.

Za ostvarivanje cilja Natječaja dodjeljivala su se bespovratna sredstva malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u svrhu njihovog prijelaza na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava možete pogledati ovdje

Izvor: http://www.mps.hr/hr