Objavljen je natječaj za stručnu i financijsku potporu ženama u poduzetništvu u neprofitnom sektoru koji su objavili zajedno: IKEA, Mastercard, Zaklada SOLIDARNA i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.

Ciljevi Programa ODVAŽNA:

  1. Ciljano podržati ženske poduzetničke pothvate u prelasku iz start-up faze u fazu rasta i razvoja poslovanja, u skladu s načelima društveno odgovornog poslovanja.
  2. Podržati razvoj liderskih, poslovnih i timskih kompetencija unutar ženskih poduzeća, na razini voditeljica, radnica i timova.
  3. Doprinijeti poslovnoj uspješnosti i održivosti malih ženskih poduzeća, a time i kvaliteti i trajnosti radnih mjesta za žene.

Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena.

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250 000 kn, iz čega će se financirati provedba 3 – 5 projekata/inicijativa ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75 000 kn.

Vrste prihvatljivih troškova:

– marketinške aktivnosti i druge aktivnosti usmjerene na stvaranja/proširenje tržišta za proizvode i/ili usluge poduzeća/obrta/organizacije

-nabava ili zakup opreme i alata potrebnih za unapređenje poslovanja, uključujući i carinske i administrativne troškove nabave i uvoza

– troškovi edukacije usko povezane s predmetom poslovanja,

– troškovi vanjskih usluga savjetovanja ili pomoći u unapređenju poslovanja, proizvoda i/ili usluge,

– troškovi izlaganja na sajmovima i sličnim događanjima usmjerenima na B2B,

– troškovi vezani za uspostavu internih procedura poslovanja i unaprjeđenje radne okoline i uvjeta rada,

– troškovi vezani uz stjecanje uvjeta za stavljanje proizvoda na tržište i/ili ciljana vanjska tržišta (certifikati                kvalitete, dokazi kvalitete)

– troškovi vezani uz ispunjavanje administrativnih uvjeta vezanih za stavljanje proizvoda na tržište i slično.

 

Javni natječaj za razvoj poslovanja otvoren je do ponoći 31. siječnja 2019.

 

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Izvor: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/

Za dodatne informacije i pomoć u pripremi slobodno nam se obratite.