Ministarstvo turizma objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini.

Predmet Javnog poziva je dodjela potpora iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za razvoj javne turističke infrastrukture na kontinentu.

Predmet sufinanciranja su:

  • izrada prometnih elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta;
  •  izrada/postavljanje signalizacije/info ploča duž cikloturističkih ruta, uključujući  oznaku EuroVelo rute;
  • uređenje/opremanje cikloturističkih ruta i postavljanje servisnih stanica za popravak bicikla duž cikloturističkih ruta;  izrada standarda za „bed&bike“ smještajne objekte;
  • postavljanje brojača biciklističkog kretanja/prometa na graničnim prijelazima (ulaz/izlaz EuroVelo rute), na dr. međunarodnim pravcima biciklističkih ruta (Savska ruta, Dravska ruta, Ruta Panonski put mira i sl.), u gradovima na glavnim biciklističkim pravcima kretanja, kod glavnih turističkih atrakcija na udaljenijim točkama u ruralnom prostoru i sl.;
  • uređenje cikloturističkih odmorišta/vidikovca na cikloturističkim rutama (smart odmorišta, nadstrešnice, stalci za bicikle, postavljanje pametnih klupa, postavljanje info tabli o odmorištu i relevantnim informacijama o lokalitetu/destinaciji i sl.).

Za dodjelu potpora kao predlagatelji projekta mogu se prijaviti županije: Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Međimurska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka.

Javni poziv je otvoren do 13. ožujka 2019. godine.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Izvor: https://mint.gov.hr

Za dodatne informacije i pomoć u pripremi slobodno nam se obratite.