Javna ustanova PETRA-Petrinjska razvojna agencija organizirala je 26. ožujka 2019. godine edukaciju na temu „Kako pokrenuti poljoprivredno gospodarstvo“. Edukacija je održana u suradnji sa gđom. Andreom Ćosić iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Obzirom da svakodnevno u Razvojnu agenciju dolazi velik broj postojećih poljoprivrednika, ali i onih koji se tek žele početi baviti poljoprivredom kao primarnom ili dopunskom djelatnošću, odlučili smo na jednom mjestu pružiti sve relevantne informacije.

Cilj edukacije bio je pružiti zainteresiranim polaznicima konkretne informacije, kako o uvjetima osnivanja poljoprivrednog gospodarstva tako i obvezama tijekom poslovanja.

Prvi dio edukacije vodila je gđa. Ćosić. Polaznicima su predstavljeni uvjeti za pokretanje poljoprivrednog gospodarstva, oblici registracije poljoprivrednog gospodarstva, porezni i financijski aspekti poslovanja te mogućnosti izravnih poticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Drugi dio edukacije odnosio se na predstavljanje aktualnih otvorenih natječaja i natječaja u najavi za dobivanja bespovratnih potpora za poljoprivrednu djelatnost u 2019. godini, koje je predstavila djelatnica Petrinjske razvojne agencije Lana Modrovčić Ljubojević.

Polaznici edukacije su izrazili zadovoljstvo  dobivenim informacijama te pozivamo i sve ostale zainteresirane, koji nisu mogli doći na edukaciju, da nas posjete u našem uredu.