U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, objavljuje prvi natječaj za organizacije civilnog društva.

Ovaj poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata (maksimalni iznos potpore je 3.000 eura) u jednom od tri prioritetna područja: ravnopravnost spolova, klimatske promjene i okoliš, te tolerancija i sjećanje.

Glavni podnositelj zahtjeva mora  biti neprofitna organizacija civilnog društva registrirana u Republici Hrvatskoj te upisana u Registar neprofitnih organizacija najmanje 12 mjeseci.

Podnositelji mogu podnijeti 1 prijavu u okviru ovog poziva, ali mogu biti partneri u drugim prijavama.

Trajanje projekta je maksimalno 12 mjeseci, a projekti bi trebali početi 2019. godine i trajati najkasnije do lipnja 2020. godine.

Potpora dodijeljena u okviru ovog poziva može pokriti troškove vezane uz aktivnosti kao što su organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obuke, zajedničke publikacije.
Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s francuskim stručnjacima, organizacijama ili institucijama kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.

Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku i poslane e-poštom na adresu djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr  najkasnije do 30. travnja 2019. godine.

Više informacija potražite u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga i propisanim obrascima za prijavu projektnog prijedloga i proračun.

Izvor: https://udruge.gov.hr