U razdoblju od 1. do 4. srpnja 2019. godine održano je studijsko putovanje u Prag u sklopu projekta „Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji“ u organizaciji regionalne razvojne agencije “SIMORA”.

Svrha posjeta Pragu je jačanje kapaciteta za rad te razmjena iskustava i primjera dobre prakse kao poticaj za inovativne ideje u projektima i aktivnostima.

Radionicama su uz članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije prisustvovale i  kolege iz čeških razvojnih agencija te inkubatora za razvoj IT tehnologije u svemirskoj industriji.  Kao predstavnica Javne ustanove PETRA – Petrinjska razvojna agencija u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje SMŽ, sudjelovala je ravnateljica Katarina Ivančić.

Na radionicama u sklopu studijskog putovanja, predstavljen je projekt „Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ“ te uspješni projekti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Sisak i Kutina. Također, Češka razvojna agencija predstavila je mogućnosti primjene mjera zanimljive vrste poticaja za poduzetnike u Češkoj i poduzetnike početnike, kao i poticaje za start-upove te iskustva u povlačenju sredstava EU u Češkoj.

U sklopu ostalih aktivnosti razmijenjena su iskustva iz područja razvoja turizma u malim gradovima u Češkoj kao što je Češki Krumlov , Češka Kutna hora i Telč, koji imaju visoko razvijen turizam na temelju povijesne i atrakcijske baštine.

Uz razmjenu znanja i primjera dobre prakse, stvoreni su temelji za suradnju na projektima što dokazuje važnost i uspješnost studijskog posjeta.