Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je da je zbog velikog broja zaprimljenih prijava na Javni poziv fizičkim osobama građanima za dodjelu sredstava Fonda za postavljanje jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u postojeće obiteljske kuće Republici Hrvatskoj, ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Javnog poziva dosegnuo je s danom 16. srpnja 2019. godine razinu veću od ukupnog raspoloživog iznosa financijskih sredstava.

Obzirom da je utvrđeno kako određeni broj zaprimljenih zahtjeva sadrži nepotpunu dokumentaciju ovim putem obavještavamo sve zainteresirane podnositelje zahtjeva da Fond od 17. srpnja 2018. godine, od 16:00 sati do daljnjega neće zaprimati i obrađivati nove zahtjeve i dopune zahtjeva za sufinanciranje. Sva dokumentacija predana u poštanski ured ili pisarnicu Fonda prije navedenog termina smatrat će se dostavljenom unutar roka za zaprimanje dokumentacije.

U planu Fonda je ove jeseni slične pozive objaviti za fotonaponske elektrane na obiteljskim kućama, ali i u turističkom sektoru kod privatnih iznajmljivača i OPG-ova.

Izvor: http://www.fzoeu.hr