Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje poziva udruge sa sjedištem na području Republike Hrvatske koje su programski usmjerene na rad u području zaštite i promicanja zdravlja, pomoć oboljelima, brigu o djeci, mladima i osobama s posebnim potrebama i invaliditetom te znanstvene, obrazovne, sportske, kulturne, humanitarne i ostale projekte kao i sadržaje koji potiču društvenu odgovornost prema zajednici, da se prijave na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga .

Cilj ovog natječaja je podržati udruge za zaštitu i promicanje zdravlja, pomoć oboljelima, brigu o djeci, mladima i osobama s posebnim potrebama i invaliditetom te znanstvene, obrazovne, sportske, kulturne, humanitarne i ostale projekte koji potiču društvenu odgovornost prema zajednici.

Na natječaj se mogu prijaviti isključivo udruge upisane u Registar udruga prema Zakonu o udrugama („Narodne novine“ br. 74/14) koje djeluju na području Republike Hrvatske i koje zadovoljavaju opće uvjete ovog natječaja. Udruge prijavitelji programe mogu provoditi zasebno ili u suradnji s partnerskim organizacijama.

Udruge sukladno Natječaju mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja:
Zaštita i promicanje zdravlja
– unaprjeđenje zaštite zdravlja i provođenje preventivnih aktivnosti
– rano otkrivanje bolesti i pomoć oboljelima
Pomoć osobama s posebnim potrebama i invaliditetom
– briga o djeci i mladima s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju
– pomoć osobama s invaliditetom
Sportski programi i projekti
– sportsko rekreativne i ostale aktivnosti s ciljem promicanja zdravlja i zdravog načina života
Ostali projekti
– humanitarni programi i projekti
– ostali programi i projekti koji potiču društvenu odgovornost prema zajednici.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 40.000 kuna. Minimalni i maksimalni iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna.

Svaka udruga može podnijeti prijavu samo za jedan program, projekt ili aktivnost u sklopu Natječaja s maksimalnim razdobljem provedbe 12 mjeseci.

Rok za prijavu projekata i programa završava 11 . listopada 2019. godine.

Više informacija i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Izvor: https://www.hzzo.hr/

Za dodatne informacije i pomoć u pripremi slobodno nam se obratite.