Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira konferenciju pod nazivom „Zelena budućnost grada“ koja će se održati u ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine, u Hotelu International u Zagrebu.

Cilj konferencije je razmjena potreba i iskustva gradova/općina u planiranju i financiranju projekata zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama.
Konferencija je namijenjena:
-čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave,
-županijskim zavodima za prostorno planiranje,
-arhitektima, projektantima, investitorima i developerima,
-poduzećima iz energetskog sektora, održive mobilnosti, energetske učinkovitosti i zelene gradnje,
-izvođačima i proizvođačima opreme i materijala, bankama, financijskim i konzultantskim institucijama te znanstvenim i istraživačkim institucijama.

Na konferenciji će se predstaviti nacrti dva Programa – Program razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima za razdoblje 2021. do 2030. i Program razvoja kružnog gospodarenja prostorom i zgradama za razdoblje 2021. do 2030.

Predmetni programi služiti će i kao podloga za programiranje proračuna i sredstava iz fondova EU te ostalih izvora financiranja 2021.-2027. godine.

Program konferencije biti će objavljen na web stranici dok će pozivnice sudionicima biti upućene od strane Ministarstva.

Izvor: https://mgipu.gov.hr