Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio natječaj namijenjen javnim ustanovama za poticanje projekata korištenja obnovljivih izvora energije.Sufinancirat će se rekonstrukcija postojećih kotlovnica ugradnjom jednog ili više sustava koji koriste obnovljive izbore energije, poput kotlova na biomasu, dizalica topline, sunčanih toplinskih pretvarača te fotonaponskih modula.

Prijaviti se mogu ustanove koje su proračunski korisnici državnog ili proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave, a za projekte će moći dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, ovisno o lokaciji. Javne ustanove mogu dostaviti samo jedan zahtjev za sufinanciranje, a maksimalan iznos sufinanciranja je do 500.000 kuna, za jedan ili više sustava na jednoj ili više građevina.

Opravdani su troškovi oni koji su nastali nakon objave Poziva i to za nabavu i ugradnju jednog ili više novih sustava na jednoj ili više građevina te stručni nadzor radova.

Sustavi koji se sufinanciraju su oni s:
a) kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne vode;
b) dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje i hlađenje, energetske klase A;
c) sunčanim toplinskim pretvaračima za grijanje potrošne vode ili za grijanje potrošne vode i prostora;
d) fotonaponskim pretvaračima (modulima) za proizvodnju električne energije (fotonaponske elektrane) za vlastite potrebe, u samostalnom ili mrežnom radu.

Zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje, kao i slanje poštom započinje dana 4. prosinca 2019. godine u 09:00 sati, a završava istekom kalendarske godine 31. prosinca 2019. godine, odnosno dostavom posljednjeg zahtjeva kojim su iskorištena predviđena sredstva

Detaljnije pročitajte putem poveznice.

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Za dodatne informacije i pomoć u pripremi slobodno nam se obratite.