PETRA Petrinjska razvojna agencija od travnja 2020. godine provodi projekt pod nazivom “Centar za razvoj poduzetništva PETRA!” koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je pripremljen s ciljem poboljšanja zapošljivosti osoba na tržištu rada te je usmjeren na osobe koje traže zaposlenje i osobe koje planiraju postati poduzetnici. Kroz projekt će se održati niz edukacija i za nezaposlene osobe i za zaposlenike PETRA – Petrinjske razvojne agencije. Provedbom edukacija ojačat će se kompetencije svih sudionika u projektu i stvoriti svi preduvjeti za razvoj pozitivne poduzetničke klime i daljnji razvoj poduzetništva u našem gradu.

Bit će uspostavljen INFO HUB, prostor u kojem će nezaposlene osobe dobiti svu potrebnu logističku potporu – od izrade poslovnog plana do savjetovanja na koji način realizirati vlastitu poduzetničku ideju, također prostor INFO HUB-a i svi resursi u njemu bit će na raspolaganju korisnicima. Provedba projekta će doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih i životnih uvjeta na području grada Petrinje. Kroz jačanje kompetencija nezaposlenih na tržištu rada i poboljšanjem poduzetničke klime poticat će se razvoj mikro i malog poduzetništva.

Ovom prilikom vam želimo predstaviti vizualni identitet našeg projekta.

Razmišljajući o projektu “Centar za razvoj poduzetništva – PETRA!” i iščitavajući što će sve sadržajno nuditi korisnicima i kakve sve aktivnosti podrazumijeva, palo nam je na pamet da cijeli projekt podsjeća na igru Tetris u kojoj svaka kockica, svaki oblik, dolazi na pravo mjesto gradeći pobjednički niz. Zamislimo pri tome da su edukacije, podrška, prostor i infrastruktura koju će nuditi u INFO HUB-u elementi Tetrisa. Njihovi različiti oblici i boje simboliziraju svu raznolikost koju projekt u sebi donosi, a vrijeme trajanja igre predstavlja vrijeme trajanja projekta. Tijekom provedbe projekta pod stručnim vodstvom ljudi koji su integrirani u projekt (edukatori, zaposlenici PETRA, voditelji projekta, korisnici), ti elementi se pravilno rotiraju i slažu nudeći svakom sudioniku projekta (igre) specifičnu, samo njemu prilagođenu kombinaciju koja će ga dovesti do uspjeha.

To je upravo ono što želimo postići ovim projektom, svakom sudioniku projekta omogućiti optimalne uvjete za poslovni rast, razvoj i uspjeh i sigurni smo da ćemo u tome uspjeti!

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost PETRA – Petrinjske razvojne agencije