Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je Natječaj za ostvarivanje potpore za obrazovanje za akademsku godinu 2020./2021.

Potpore se dijele tijekom redovitoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija te potpore za naknadu dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima (sveučilišnih i specijalističkih) i to za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, djecu dragovoljca iz Domovinskog rata i djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

  • Mjesečni iznos potpore za studente iznosi 500,00 kuna.
  • Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6.000,00 kuna.
  • Korištenje potpore za obrazovanje odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini 2020./2021.

Svi kandidati su dužni dostaviti pisane prijave za dodjelu potpore za obrazovanje na posebnim obrascima (A2, B2, C2, ili E) koje možete preuzeti na sljedećoj POVEZNICI.

*Kandidat sam bira kategoriju u koju se prijavljuje odnosno može podnijeti prijavu isključivo putem jednog obrasca.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno s 23.11.2020. godine na adresu:

ZAKLADA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI
Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb
(s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje)

*Rezultati Natječaja u obliku Odluke o ostvarivanju prava na dodjelu potpore za obrazovanje bit će dostavljeni kandidatima putem pošte na adresu boravišta ili prebivališta.

Više informacija možete pronaći putem POVEZNICE.

Izvor: https://zaklada-branitelja.hr/