Dana 12. i 13. studenog 2020. godine održane su besplatne edukacije za poljoprivredna gospodarstva u organizacija PETRA-e Petrinjske razvojne agencije.

S obzirom da svakodnevno u našu Razvojnu agenciju dolazi velik broj postojećih poljoprivrednika, ali i onih koji se tek žele početi baviti poljoprivredom kao primarnom ili dopunskom djelatnošću, odlučili smo pružiti sve relevante informacije.

Prvog dana edukacija, predavači gdin. Davorin Hrsto i gđa. Ena Ban iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, uveli su polaznike u tematiku osnivanja i upravljanja OPG-om/PG-om, odabiru poljoprivredne proizvodnje i nepoljoprivrednih djelatnosti, zatim osnovana korištenja poljoprivrednih aplikacija i servisa te kako postati konkurentan na tržištu.

Tema drugog dana edukacija bilo je Upravljanje financijama poljoprivrednog gospodarstva, a predavači gđa. Ena Ban i gđa. Mirna Dadić Ćućić uveli su poljoprivrednike u načine financiranja OPG-a/PG-a, financijsko planiranje i upravljanje likvidnošću.

Polaznici edukacija izrazili su zadovoljstvo dobivenim informacijama, a mi kao organizatori nadamo se daljnjoj suradnji i mogućnosti organiziranja sličnih edukacija u svrhu pružanja informacija za daljnji razvoj poljoprivrede i poduzetništva na području grada Petrinje.

Vaš tim PETRA – Petrinjska razvojna agencija