Stručan rad i predanost ponovno su nas doveli do odličnih rezultata, a kao i prethodnih godina trudili smo se izraditi što više projektnih prijedloga koji bi omogućili daljnji rast i razvoj obrtnicima, poduzetnicima, poljoprivrednicima i udrugama na području grada Petrinje, ali i šire.

Unatoč teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa COVID-19 u 2020. godini, sa zadovoljstvom Vam predstavljamo Katalog PETRA – Petrinjske razvojne agencije s kratkim osvrtom na naš rad (klik na sliku ispod teksta).

U 2020. izradili smo preko 140 projektnih prijedloga i poslovnih planova te u provedbi imamo 14 projekata.

Započeli smo s provedbom projekta „Centar za razvoj poduzetništva PETRA“ vrijednog 916.860,23 kuna sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda čiji smo nositelj.

Kao poduzetnička potporna institucija Grada Petrinje izrađujemo projektne prijedloge i provodimo projekte za Grad i gradske ustanove. Jedan od realiziranih projektnih prijedloga je „Uređenje nerazvrstane ceste II desni odvojak Ulice Gromova u Petrinji“ vrijedan 638.652,61 kuna te su izrađeni projektni prijedlozi u ukupnoj vrijednosti od 5.064.466,38 kuna. Također, sudjelujemo i u provedbi projekta dječjeg igrališta Taborište.

Ove godine ostvarili smo i članstvo s mrežom BOND u sklopu projekta koji provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Posebno bismo istaknuli provedbu poduzetničkih projekata financiranih putem natječaja iz Intervencijskog plana grada Petrinje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, na koju smo iznimno ponosni. Na iskustva nekih od poduzetnika možete se podsjetiti kroz intervjue koje smo objavili.

Ukupna vrijednost prijavljenih projektnih prijedloga i poslovnih planova u 2020. godini iznosi preko 18.000.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost projekata u provedbi veća od 5.000.000,00 kuna.

Uz stručan tim i dobru organizaciju posla, ostvarili smo puno i u ovoj teškoj 2020. godini. Veselimo se idućoj, nadamo se, još uspješnijoj godini. Pratite i dalje našu internetsku i Facebook stranicu kako bi bili ukorak s najnovijim informacijama i spremni na nove razvojne izazove.

Tim PETRA i dalje je tu kako bi pomogao u realizaciji svake Vaše ideje!