U najavi je natječaj za provedbu operacije 5.2.1. koja se odnosi na obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka i 28. prosinca 2020. godine, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Cilj mjere je obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog potresima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora kako bi se spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz ruralnih područja.

Kako bismo Vam olakšali pripremu projektnog prijedloga i analizu prihvatljivosti Vas kao prijavitelja i projektnih aktivnosti, pripremili smo kratki upitnik.
Upitnik možete ispuniti putem sljedeće POVEZNICE.

*Nakon službene objave Natječaja, potencijalne korisnike dodatno ćemo obavijestiti o uvjetima natječaja te održati prezentaciju s uputama i prihvatljivim troškovima.

NAPOMENA:

Ukoliko se radi o rekonstrukciji/sanaciji poljoprivredne gospodarske zgrade, ista mora biti u vlasništu/zakupu korisnika, posjedovati sve potrebne dozvole (Uporabna dozvola, Građevinska dozvola) ili biti upisana u Registar farmi.

Kod ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju, ista mora biti registrirana te u vlasništvu korisnika u trenutku elementarne nepogode. Ona poljoprivredna mehanizacija koja ne podliježe obveznoj registraciji mora biti evidentirana u bazi štete.

Ukoliko Korisnik nabavlja domaće životinje, one nastradale u prirodnoj nepogodi morale su biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ) ili ostale propisane upisnike (Evidencija pčelara i pčelinjaka, Registar farmi).

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju. Vaša PETRA!

info@petra.com.hr ili 044/400-603