Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već 14. godinu organizira likovni natječaj za učenike osnovnih škola u kojem učenici imaju priliku nacrtati motiv poštanske marke Republike Hrvatske na zadanu temu.

Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku u povodu UNICEF-ova 75. rođendana je “Za svako dijete – osmijeh”. Ovim projektom želi se potaknuti učenike te profesore likovne kulture i razredne nastave na izradu motiva poštanske marke.

U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a pobjednik natječaja osvojit će prijenosno računalo i pisač. Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo tako će obići cijeli svijet jer će i ova poštanska marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga.

Profesori likovne kulture i razredne nastave odabiru 10 najboljih radova na razini škole i šalju ih Hrvatskoj pošti zaključno s 20. svibnja 2021. godine. Svečanost uručenja nagrade pobjedniku i promocija poštanske marke održat će se u listopadu 2021.

Više informacija možete pronaći putem POVEZNICE.

Izvor: https://www.posta.hr/