PETRA – Petrinjska razvojna agencija od travnja 2020. godine provodi projekt pod nazivom Centar za razvoj poduzetništva PETRA! koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Svrha projekta je kroz provedbu edukacija za nezaposlene doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih i životnih uvjeta na području grada Petrinje poticanjem jačanja kompetencija nezaposlenih na tržištu rada te poboljšanje poduzetničke klime kroz poticanje mikro i malog poduzetništva.

Kako što je najavljivano u proteklom periodu PETRA-Petrinjska razvojna agencija krenula je s provedbom certificirane edukacije Stručnjak za Internet marketing te su se jučer, 24. svibnja 2021. u Kotvi sastali predstavnici Algebre i budući polaznici edukacije. Sve prisutne je najprije pozdravila zamjenica ravnateljice Željka Tonković i svima je zaželjela uspješnu provedbu edukacije. Naglasila je važnost konstantnog ulaganja u sebe, razvoja vlastitih kompetencija naročito u današnje vrijeme kad se svijet ubrzano tehnološki mijenja. Izrazila je nadu da će po završetku edukacije polaznici se ohrabriti i možda krenuti u vlastite poduzetničke vode i na taj način si osigurati stabilan izvor prihoda i egzistenciju. Nakon toga je prepustila riječ voditeljici projekta Selmi Buljubašić koja je također pozdravila sve prisutne i ukratko predstavila cilj projekta. Naglasila je da je projekt “Centar za razvoj poduzetništva PETRA!” pripremljen je s ciljem poboljšanja zapošljivosti osoba na tržištu rada  i usmjeren je na osobe koje traže zaposlenje i osobe koje planiraju postati poduzetnici. Izrazila je nadu da će edukacija biti dinamična, zabavna, poučna te da će svi zajedno (i javni i civilni sektor) zajedničkom sinergijom i radom poboljšat poduzetničku klimu u gradu Petrinji i napraviti bitne korake prema smanjenju nezaposlenosti i ekonomskom rastu zajednice. Prisutnima se je potom obratio Igor Kundić, predstavnik Algebre. Istaknuo je da digitalni marketing brzo postaje jedna od najtraženijih grana u području ekonomije te da se radi o budućnosti marketinga. Naglasio je da suvremeno poslovanje u digitalnom svijetu zahtjeva ulaganja tvrtki u nabavku novih tehnologija i stručnog osoblja. Završetkom edukacije Stručnjak za Internet marketing polaznici će postati konkurentni na tržištu rada i steći suvremena znanja i vještine za poslove Internet marketinga. Polaznike je obavijestio da će se nastava odvijati online, te da svu potrebu opremu za praćenje edukacije će osigurati Algebra.

Polaznicima su podijeljeni pisani materijali za praćenje edukacije te su dobili male prigodne poklone koji su se sastojali od promotivnih materijala projekta Centar za razvoj poduzetništva PETRA.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PETRA – Petrinjske razvojne agencije

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.