Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Ponovljeni Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati” u dvije sekcije.

Ideja izložbe “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati” je da u sedam tematskih sekcija učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest javnosti o problemu bacanja hrane te potrošačima pruže jednostavne savjete kako je moguće smanjiti otpad od hrane u svakodnevnom životu.

Prihvatljivi prijavitelji po sekcijama su:
  • za sekciju 1 (otpad od hrane – ekološki otisak) – srednje škole sa sjedištem u Republici Hrvatskoj s nastavnim planom i programom umjetničkog i/ili strukovnog karaktera,
  • za sekciju 2 (otpad od hrane u Republici Hrvatskoj, gdje nastaje, što se baca) – sve srednje škole sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Škole zainteresirane za sudjelovanje na izložbi prijave podnose pisanim putem na obrascu koji je sastavni dio ovog Javnog poziva.

*Održavanje izložbe predviđeno je za 29.9.2021. godine, na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u trajanju od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Rok za dostavu prijava je do 21. lipnja 2021. godine.

Više informacija o natječaju i prijavni obrazac možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Izvor: https://poljoprivreda.gov.hr/