Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Javni poziv za financiranje projekata za prilagodbu i izradu udžbenika/literature za slijepe i slabovidne učenike i studente za školsku/akademsku godinu 2021./2022.

Temeljni ciljevi Javnoga poziva su:
  • zadovoljiti potrebe slijepih i slabovidnih učenika i studenata projektima udruga koje će osigurati pristupačnost, prilagodbu, prijepis, tisak i dotisak udžbenika i drugih obrazovnih materijala, kao i literature na Brailleovu pismu u tiskanom izdanju, digitalnome obliku, zvučnome zapisu i uvećanome tisku koji će pridonijeti izjednačavanju uvjeta uključivanja u odgojno-obrazovni proces škola i visokih učilišta.
Prihvatljivi prijavitelji su udruge.

*Prijava projekata u partnerstvu obvezna je s odgojno-obrazovnom ustanovom/visokim učilištem u kojoj/kojem se projekt provodi i uz obveznu koordinaciju ustanove (knjižnice fakulteta/sveučilišta).

Udruga može prijaviti projekt za osiguranje pristupačnosti, prilagodbu i izradu udžbenika/literature, koji do sada nisu financirani ili dostupni, te dotisak postojećih nastavnih sredstava za potrebe slijepih i slabovidnih učenika i/ili studenata koji pohađaju odgojno-obrazovne ustanove/visoka učilišta u sljedećim područjima:

  • Osnovna škola,
  • Srednja škola,
  • Visoka učilišta.

Ministarstvo planira na temelju provedenoga Javnog poziva udrugama s najboljim projektima dodijeliti iznos do 2.829.156 kuna. Najmanji iznos koji prijavitelj može zatražiti za dotisak na brajici/digitalnome obliku i prethodno prilagođene udžbenike je 5.000,00 kuna, a najviši iznos po projektu do 200.000,00 kuna. Udruga isključivo može prijaviti do dva projekta na Javni poziv. 

Rok za podnošenje prijava je do 16. kolovoza 2021. godine.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Izvor: https://mzo.gov.hr/