Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice provodi mjere za povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potporu njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti te pridonošenju gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.

Cilj je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ovih područja, što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Sredstva za provedbu Programa osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 5.000.000,00 kuna, a vrijednost financiranja Ministarstva po Projektu iznosi od 50.000 kuna do 300.000 kuna  za prihvatljive aktivnosti.

Prihvatljivi podnositelji projektnog prijedloga su:
jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLRS) i /ili javne ustanove i javna poduzeća čiji su JLRS osnivači Republike Hrvatske (Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska, Ličko-senjska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Zagrebačka županija).
jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLRS) i/ili javne ustanove i javna poduzeća čiji su JLRS osnivači Bosne i Hercegovine (Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Posavska, Hercegovačko-neretvanska županija, Županija Središnja Bosna, Zeničko-dobojska županija, Tuzlanska županija, Sarajevska županija, Banja Luka, Derventa, Prijedor, Bosanski Brod i Brčko distrikt)
pravne osobe neprofitne naravi registrirane na programskom području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prihvatljive aktivnosti su sve aktivnosti vezane uz upravljanje projektom, troškove promidžbe/vidljivosti projekta, opremanje, izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju u prihvatljivom tematskom području.

Prihvatljive tematske kategorije:
-socijalna/društvena,
-javna,
-komunalna,
-zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije,
-gospodarska,
-kulturna.

Projektni prijedlozi se dostavljaju na elektroničku poštu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije :RH-BIH@mrrfeu.hr

Rok za podnošenje projektnog prijedloga je od  20.07.2021. godine do 20.08.2021. godine (16:00 sati).

Više informacija i natječajnu dokumentaciju potražite putem POVEZNICE.

Izvor: https://razvoj.gov.hr/