Javni poziv HAMAG-BICRO-a za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta BOND 2

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Pozivaju se zainteresirani kandidati koji ispunjavaju kriterije Javnog poziva za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža BOND 2 kako bi postali mentori te na taj način pomogli u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima i onima koji tek žele postati poduzetnici s ciljem: 

  • razvoja poduzetničkih vještina, kompetencija i inovacija poduzetnika,
  • povećanja razine poduzetničke aktivnosti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji,
  • očuvanja i povećanja radnih mjesta koje stvaraju poduzetnici,
  • internacionalizacije i rasta poslovanja.

Mentori koji sudjeluju u mentorskoj mreži mogu biti isključivo fizičke osobe, a mogu biti mentori savjetnici ili mentori za razvoj poslovanja.

Područja mentoriranja i vrste mentorskih usluga:

Mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti.

Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora:

  1. Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem).
  2. Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte).
  3. Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja).

Prijave se zaprimaju najkasnije do 30 dana od dana objave poziva, odnosno do 23. veljače 2023. godine elektroničkim putem na adresu mreze.mentora@hamagbicro.hr.

Više informacija potražite na sljedećoj POVEZNICI.

Izvor: HAMAG-BICRO