Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Svrha Programa je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Prihvatljivi korisnici su: 
  • Republika Hrvatska;
  • jedinice lokalne samouprave;
  • jedinice područne (regionalne) samouprave;
  • druge pravne ili fizičke osobe.

Med prihvatljiv u okviru Programa je gotov proizvod proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml, označen u skladu s propisima koji se odnose na med i nosi zaštićeni znak Med hrvatskih pčelinjaka.

Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od 150.723,00 eura za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Javni poziv je otvoren do 01. listopada 2023. godine.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju