Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu

 

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2023. godini.

Prihvatljivi korisnici:
  • autori pojedinačno (fizičke osobe) i udruge iz Domovinskog rata registrirane u Republici Hrvatskoj barem godinu dana prije podnošenja zahtjeva, neovisno o njihovom prethodnom književnom ili publicističkom radu i iskustvu

Jedan podnositelj može prijaviti najviše jedan projekt za pripremu i prvi tisak, jedan projekt za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku na specijaliziranom portalu za e-knjigu te jedan projekt za dotisak ili otkup.

Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti do najviše 4.000,00 eura (30.138,00 kuna) za pripremu i tisak književnog ili publicističkog djela o Domovinskom ratu, odnosno najviše 2.700,00 eura (20.343,15 kuna) za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku na specijaliziranom portalu za e-knjigu književnog ili publicističkog djela o Domovinskom ratu te najviše 2.700,00 eura (20.343,15 kuna) za dotisak ili otkup već tiskanih i objavljenih književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu.

Rok za predaju dokumentacije je 11. svibanj 2023. godine. 

Više informacija o pozivu i popis natječajne dokumentacije možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja