Međunarodni skup DroneDays2023

 

Dana 4 i 5. svibnja 2023. godine, kao nositelji projekta Drone-IN Centar za inovacije i umjetnu inteligenciju Petrinja, sudjelovali smo na međunarodnom skupu DroneDays 2023 u organizaciji Laboratory for Robotics and Intelligent Control Systems.

U sklopu konferencije prisustvovali smo raznim predavanjima i panel raspravama te popratili šest letačkih demonstracija dronova.

Posjetitelji prvog dana skupa bili su i polaznici šestomjesečne edukacije koju provodimo, te se kroz predavanja i druženje pobliže upoznali  sa svijetom bespilotnih letjelica i mogućnostima koje pružaju za daljnji razvoj i moguće zaposlenje.

Dana 5. svibnja 2023., voditelj projekta Karlo Dževerlija i ravnateljica PETRA-e Petrinjske razvojne agencije Katarina Ivančić održali su kratko predavanje i predstavili projekt Drone-IN publici na međunarodnom skupu. 

Veselimo se daljnjoj suradnji, mogućnostima i razvoju partnerstva koje ćemo ostvariti putem projekta kao i ostala sudjelovanja na sličnim stručnim događanjima vezanim uz visoke tehnologije.